sábado, 5 de noviembre de 2011

PEL CENTRE DE LA VILA
Arrenca la campanya electoral amb la tradicional penjada de cartells
Tots els partits polítics van sortir al carrer per reivindicar-se i començar a fer campanya

Els actes polítics per demanar el vot a l'electorat varen començar ahir a partir de la mitjanit a tot l'Estat espanyol, també a Vilafranca. Tots els partits polítics que presenten candidatura per al Congrés dels Diputats i per al Senat van celebrar tal acte tan simbòlic que dóna per començada la cursa presidencial. Tot i això, els diferents partits no van mobilitzar a més d'una vintena de simpatitzants i/o militants en el millor dels casos, tot comptant el desplegament informatiu de la televisió local vilafrancanquina, que ho va recollir en directe.

Els ecologistes, els primers en penjar el seu cartell.
Per ordre cronològic, els Verds a mitjanit i molt puntuals van arrencar des de la seu que tenen a Vilafranca al carrer Sant Pau fins a la Plaça de Santa Maria per penjar el primer cartell al costat del museu del vi. CiU va fer el propi a la rehabilitada Rambla Nostra Senyora, que queda davant de la seu d'Unió, i va ser el grup municipal que més gent va atreure a l'acte. Després d'una foto de grup, el tinent d'alcalde Aureli Ruiz, que es va erigir en protagonista al seu partit per l'absència de l'alcalde Regull,  va atendre les càmeres de Penedès Televisió demanant el vot pels convergents.

Aureli Ruiz, entrevistat per un mitjà local.
Els Socialistes catalans no es van quedar curts i van celebrar amb entusiasme l'arribada de la campanya política, i pel que es veu, ni es donen per vençuts ni es resignen a la derrota electoral que de moment preveuen les enquestes. A crits de "Visca visca visca, Vilafranca socialista" obrien la campanya congregats a la Plaça Penedès, amb la presència del que fóra alcalde de Vilafranca i actualment portaveu municipal Francisco Romero acompanyat de les dues candidates penedesenques. A menys de 20 metres estaven situats en un altre extrem de la Rambla els republicans, que també comptaven amb la presència del seu cap de files al municipi Pep Quelart.

Esquerra va presentar la pancarta més cridanera: "Comunitat Autònoma del
No, República del Sí"


Per últim, tot i que m'incloc entre els que crèiem que la nostra vila no prendria gaire protagonisme a la campanya, és destacable l'Acte Central de Campanya previst per a demà diumenge de Convergència i Unió a l'Auditori de Vilafranca del Penedès, on hi seran presents el diputat al Congrés dels Diputats Carles Campuzano i el molt honorable president de la Generalitat Artur Mas.

Carlos Vecino

No hay comentarios:

Publicar un comentario