jueves, 12 de enero de 2012


La CUP emprèn una nova cruïlla contra la monarquia
Els sobiranistes, en la seva línia ideològica, plantejen una reforma constitucional que no inclogui el monarca

La Candidatura d’Unitat Popular vilafranquina, que compta amb dos representants a l’ajuntament, proposarà al proper ple municipal de la setmana vinent que l’ajuntament es declari “municipi moralment exclòs del domini de la monarquia espanyola”.

Com tots sabem, ideològicament, la CUP és anti-monàrquica i de caire indepentista, de manera que pretenen presentar al Congrés una proposició de reforma constitucional on es pugui passar de monarquia a república i es dongui el dret a l’autodeterminació del Països Catalans. A més a més, proposen eliminar de les infraestructures municipals qualsevol símbol que faci referència a la monarquia.

Tanmateix, si ens parem a fer comptes, d’entrada sembla molt difícil que els tràmits segueixin endavant a la nostra vila donada la distribució actual de regidors a l’ajuntament: on l’oposició en bloc dels Socialistes (6) i dels Populars (3) és gairebé segura, a més de la de Convergència i Unió (9) majoritàriament pel seu “sentit d’Estat”, pel que tenim que més de la meitat del total de regidors, que en són 22, s’hi oposarien. Amb el vot a favor d’ERC (1) i la pròpia CUP (2), la incògnita seria el vot dels ecosocialistes, que també tenen dos representantsi pel que es veu, a Vilafranca no veuen amb mals ulls la independència després de votar en el ple del mes de novembre a favor d’incloure la ciutat en l’Associació de Municipis per la Independència.

Per últim, la CUP de Subirats, Riudebitlles i Sant Martí Sarroca han secundat la iniciativa, que també es sotmetrà a vot al ple del Consell Comarcal de l’Alt Penedès.

No hay comentarios:

Publicar un comentario