lunes, 23 de enero de 2012


MILERS DE VILAFRANQUINS UTILITZEN L’R8 DIÀRIAMENT
La línia R8 de Rodalies, una altra innocentada?
El Parlament va aprovar el passat desembre la proposta del diputat vilafranquí Roberto Labandera d’ampliar la línia al Penedès

Com el fals i sonat tancament de l’ambulatori vilafranquí, de moment, el perllongament de la línia R8 de Rodalies que connecta Martorell amb Granollers i la Universitat Autònoma sense passar per Barcelona fins a Vilafranca del Penedès no deixa d’ésser paper mullat, tot i ser aprovada a les Corts catalanes la iniciativa del diputat socialista Roberto Labandera.

La demanda de millorar la connexió ferroviària entre el Vilafranca i l’Autònoma, que avui s’ha de fer mitjançant un transbord a Martorell i amb una mala coordinació d’horaris i de freqüències, ha estat, si més no, ha estat una de les principals proclames de vilafranquins i penedesencs en matèria de transports i mobilitat en els darrers anys.

Actualment, els estudiants triguen de mitjana una hora i dos minuts per arribar al campus de Bellaterra, quan amb el perllongament de la línia fins a l’estació de Vilafranca es trigaria com a màxim 40 minuts.

La Generalitat, emperò, no ha inclòs el projecte en els seus pressupostos per a aquest exercici, que, per altre part, no necessitaria de la construcció de noves vies ni infraestructures ni cap tipus d’obra, tot i que assegura que tan aviat com ho permeti la situació econòmica la connexió es farà realitat.

Els vilafranquins esperen amb inquietud que el govern d’Artut Mas sigui més generosa i justa amb la comarca penedesenca, la seva importància i necessitats, després de decidir suprimir unilateralment el servei de busos nocturns.

No hay comentarios:

Publicar un comentario