lunes, 2 de enero de 2012


COMENÇA UN NOU ANY QUE NO SERÀ GENS FÀCIL
També a Vilafranca: any nou, retallades noves
Les retallades del govern de la Generalitat també estan afectant el municipi penedesenc · No s’espera pas un bon any a la nostra economia a nivell comarcal, una de les que més triguen a sortir de la crisi

Un 28 de desembre qualsevol, més conegut com a dia dels innocents. Qualsevol notícia que hom es pugui trobar un dia com aquest en un diari qualsevol i que sigui mínimament inversemblant i/o sobtada, serà captada pel lector com una innocentada. Tanmateix, el conegut setmanari d’àmbit comarcal El 3 de vuit ha aconseguit, per a la indignació de molts, generar l’alarma entre els vilafranquins al explicar que l’ambulatori comarcal tancaria durant sis mesos.

Les especulacions sobre la falsa notícia han estat el tema de la setmana entre la gent del carrer, molt espantada al imaginar-se haver de desplaçar-se fins a Vilanova i la Geltrú per a visitar-se al metge. Fins i tot, nombroses persones van arribar a trucar a l’Institut Català de la Salut per a demanar explicacions, fins que el mitjà va sortir al pas assegurant que tot era una innocentada i que no era tant difícil de veure-ho.

En tot cas, s’ha convertit en una broma sense cap tipus de gràcia que ha tocat la fibra sensible dels ciutadans farts del desmantellament dels serveis públics, i podria haver estat una mena de globus sonda per a conèixer fins on arriba la paciència dels més desafavorits. El resultat és clar i, com diu la dita, amb les coses del menjar, no s’hi juga.

D’altra banda, i fora bromes i innocentades, la Generalitat de Catalunya, setmanes després d’haver suprimit línia de busos nocturns que comunicaven Vilafranca amb Sant Sadurní d’Anoia, anuncia sobtadament que a partir d’aquest 2012 tampoc tindrem busos nocturns que surten des de Barcelona fins a la nostra vila. La polèmica no s’ha fet esperar i encara que tant a l’ens autonòmic com al consistori hi mana Convergència i Unió, s’ha produït un creuament d’acusacions entre ambdós institucions: mentres el primer tinent d’alcalde Aureli Ruiz (que va anar a les llistes del partit per Barcelona a les generals) ha acusat la Generalitat de faltar el respecte a l’ajuntament i els vilafranquins, el govern d’Artur Mas ha assegurat que el consistori ja se n’havia assabentat fa un temps i que la línia ara eliminada era de les més deficitàries de Catalunya.

Amb tot, s’espera un any especialment dur al nostre municipi, també greument afectat pel baix preu del raïm que condemna la pagesia local a malviure i fins i tot a plantejar-se desaparèixer. Tancarem amb una bona notícia: l’alcalde Regull ha anunciat que el projecte de les obres per a un segon CAP a Vilafranca ha entrat als pressupostos de la Generalitat, que hi assigna prop de 3 milions d’euros per a la primera fase. Que tothom passi un bon any.

Carlos Vecino

No hay comentarios:

Publicar un comentario